Frantisek svaricek|Dobry vecer p. Jitko a posl. N. L. Samozrejme ze uz v mem veku Jim trochu min. Rano, kdyz jdu do prave, tak je to caj, nejaka buchta, nebo loupak s maslem a jeste jogurt, sladky. Obedy jsou ruzne, neco od masa, nebo lusteniny, taky neco od mouky, samozrejme kevsemu polivky. Vecer me staci polevka od obedy, pole KY Jim vsechny krome houbove a drstkove. A TAK SE to opakuje cely rok, nezalezi na rocnim obdobi. Jeste jednou vas zdravi Frantisek ze Zidlochovic.
Helena + Matylda|bio poklady,bramborový guláš, rajské, ředěná slivovice medem před spaním , a Bible co říká tento a příští den, a při poslouchání noční linky si namažu chodidla a ruce vlastní bylinnou mastičkou(s strčím nožičky do pvc pytlíku pro sílu účinku) a poslouchám Vás."Musím se smáti a zároveň se rmoutím , když vidím a slyším jakými záležitostmi se lidé baví. Svět hoří blbostí, a chtějí být zdraví, přitom vše dělají opačně.Všechny věci tohoto světa mi připadají jako bláznosvství, nedovou se zbavit zlých návyků.
Anna|Přeji všem pěkné poslouchání z Valašska. U nás je nejlepší a nejchutnější večeře - Pečáky v trůbě a kýška nebo podmáslí. Jedla to moje babička, rodiče a i já. A mě toto Valašské jídlo stále chutná. Posluchačka Anna
franz|slovo večeře mi dnes již nic neříká,
jó byly časy, kdy bylo nutné si sednou a konečně si odpočinout, ale to až byl dobytek t.z.v. pokluzený a děti zařezávali již v postýlkách, teprve nyní našel čas si sednou k jídlu a láhev domácáho vína, špagety s vajíčkem, vajíčky, do toho trochu uzeného a aspoň dvě hlávky zeleného hlávkového salátu,
po jídle se mohlo hodnotit co se nám s mojí paní ten den podařilo a co nás čeká následující den
ta láhev byla samozřejmě každý den, bez toho by ten večer nebyl večerem
dnes si dám tak dvě jablíčka a když už nás, jak se říká honí mlsná, tak bramboták a domácí kysané zelí a skleničku vína
že bych rád dnes jedl, to nemohu říct, ale hlt pálené před spánkem je pravidlem
pokud není fyzického vydání , není již místo na večeře
tak jděte na lůžko raději s prázným žaludkem a těšte se na ráno, kdy si dáte k snídani voňavý domácí chléb, vajíčko s špekem , rajčata, sýr....................................
Sylva|Dobrý večer, po covidu se mi úplně změnil jídelníček, že všech nejvíc mi chutnají maštěné brambory. Osvědčený dlouholetý oblíbený vegetariánský recept ale mám na fazolový guláš. Z uvařených fazolí od farmářů a ne z konzervy! Zkrátka po uvaření fazolí (samozřejmě prudkým varem bez pokličky s doléváním horké vody, ale to hospodyňky znají) jednám s těmi fazoli jako s gulášovým masem.(cibule, koření) Masožrouti by mohli vyzkoušet že je to moc dobré, ale když nemůžou jinak, přidají si nějakou uzeninu.Nakonec protlak z rajčat, případně kečup či nějakou rajčatovou omáčku.