Přírodní řízek se sardelovou pastou a vajíčka na pórku

Pochoutky s Jaroslavem Uhlířem

Vajíčka na pórku:

Suroviny: 1 pórek, 6 vajec, olej a šunka

Příprava: Na pánvičce rozpálíme olej, orestujeme jemně pórek (nesmí začít červenat). Rozšleháme vajíčka, vlijeme na pánev, osolíme, opepříme a usmažíme.


Přírodní řízek se sardelovou pastou:

Suroviny: 4 vepřové kotlety, hořčice, sardelová pasta, pepř a sůl

Příprava: Řízky malinko naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme, z druhé potřeme plnotučnou hořčicí a trochou sardelové pasty. Na pánvi rozpálíme olej, nejprve opečeme z osolené a opepřené strany do zlatova, otočíme a opečeme stranu druhou.

Pod dohledem J. Uhlíře připravovala N. Konvalinková přírodní řízek.