Přírodní řízek se sardelovou pastou a vajíčka na pórku

Pochoutky s Jaroslavem Uhlířem

Vajíčka na pórku:

Suroviny: 1 pórek, 6 vajec, olej a šunka

Příprava: Na pánvičce rozpálíme olej, orestujeme jemně pórek (nesmí začít červenat). Rozšleháme vajíčka, vlijeme na pánev, osolíme, opepříme a usmažíme.


Přírodní řízek se sardelovou pastou:

Suroviny: 4 vepřové kotlety, hořčice, sardelová pasta, pepř a sůl

Příprava: Řízky malinko naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme, z druhé potřeme plnotučnou hořčicí a trochou sardelové pasty. Na pánvi rozpálíme olej, nejprve opečeme z osolené a opepřené strany do zlatova, otočíme a opečeme stranu druhou.

Pod dohledem J. Uhlíře připravovala N. Konvalinková přírodní řízek.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.