Přírodní řízek se sardelovou pastou a vajíčka na pórku
Pochoutky s Jaroslavem Uhlířem
Vajíčka na pórku:
Suroviny: 1 pórek, 6 vajec, olej a šunka
Příprava: Na pánvičce rozpálíme olej, orestujeme jemně pórek (nesmí začít červenat). Rozšleháme vajíčka, vlijeme na pánev, osolíme, opepříme a usmažíme.
Přírodní řízek se sardelovou pastou:
Suroviny: 4 vepřové kotlety, hořčice, sardelová pasta, pepř a sůl
Příprava: Řízky malinko naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme, z druhé potřeme plnotučnou hořčicí a trochou sardelové pasty. Na pánvi rozpálíme olej, nejprve opečeme z osolené a opepřené strany do zlatova, otočíme a opečeme stranu druhou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.