Pudinkový pohár. Třeba maminkám k jejich svátku
Jemná chuť, snadná příprava, krásný vzhled, to je výzva pro všechny děti, které chtějí maminkám k jejich svátku udělat radost a společně si pochutnat. Ty děti, které si ještě na samostatnou přípravu tohoto dezertu netroufnou, těm jistě pomůže tatínek nebo starší sourozenec.
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 100 g krystalového cukru
- 250 g měkkého tučného tvarohu ve vaničce
- 250 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, banán, …čerstvé, kompotované nebo mražené)
- 250 ml šlehačky
- dětské piškoty nebo keksy, čokoládové bonbony, kousky čokolády apod.
- několik kousků ovoce na ozdobu
Podle návodu uvaříme vanilkový pudink, při jehož přípravě však použijeme
100 g cukru, což je větší množství, než je v návodu uvedeno. Ještě horký pudink nalijeme do větší mísy a přes mísu přetáhneme mikroténovou fólii, pod kterou ho necháme vychladnout. Fólie zabrání tomu, aby se na povrchu pudinku vytvořil škraloup.
Do studeného pudinku přidáme měkký tvaroh a dobře našleháme, stačí kovovou metličkou. K tomuto krému přidáme nadrobno nakrájené ovoce a promícháme. Do mísy nebo pohárových sklenic vrstvíme krém a prokládáme ho piškoty nebo keksy. Necháme dobře vychladit a před podáváním ozdobíme ušlehanou šlehačkou a ovocem, čokoládou apod.
Miroslava Kuntzmannová
Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.