Rady z etikety Ladislava Špačka
Nejnovější články
-
Borovička nebo slivovička se na závěr stolování pije pomalu. Proč, prozradí Ladislav Špaček
Po dobrém jídle s přáteli nebo ve společnosti se hodí dát si kořalku na zažívání. Pije se na ex, nebo je lepší si ji dávkovat? A můžeme si s ostatními přiťuknout?
-
Pečivový talířek slouží výhradně na pečivo. Je váš ten po vaší pravici, nebo levici?
Možná se vám už v nějaké restauraci stalo, že vám vedle velkého talíře připravili i malý talířek. Říká se mu pečivový. Zdá se, že někdy je na pravé straně, někdy na levé.
-
Nešvary obsluhy v restauracích: Kdy může odnést talíře ze stolu?
Obsluha v restauracích by měla vědět, jak se správně chovat k hostům. Přesto se u ní vyskytuje jeden nešvar, a to je ne vždy příkladné sklízení talířů ze stolu.
-
Desatero Ladislava Špačka: Co nikdy nedělat u stolu, abyste ostatním nekazili chuť k jídlu
Nejenom oslavy Silvestra, ale možná i nějaké novoroční setkání nebo slavnostní oběd s rodinou bude vyžadovat dobré chování u stolu.
-
Kam s kostmi od kapra? V rodinném prostředí můžete etiketu rozvolnit
Vánoce už jsou za dveřmi a na štědrovečerním stole se bude podávat kapr. A kapr se neobejde bez kostí. Kam je odkládat radí mistr společenského stolování Ladislav Špaček.
-
Jak konzumovat vánočku? Můžeme ji lámat jako chléb, ukusovat, ale nemažeme celý plátek džemem
Blíží se Vánoce. Jak se správně obléci slavnostně k vánoční domácí tabuli, radí náš expert na etiketu, Ladislav Špaček.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »