Rekonstrukce Americké ulice v Kladně změní i trasy autobusů na lince Kladno-Praha

24. červenec 2024 13:09

V Kladně tento týden začala závěrečná etapa rekonstrukce vytížené Americké ulice. Získá novou vozovku, chodníky, veřejné osvětlení a bezpečnější přechody pro chodce. Stavbaři pracují na úseku mezi Holandskou a Švýcarskou ulicí, akce vyjde na 30 milionů korun.

Kvůli rekonstrukci čeká řidiče uzavírka do 2. září, změny se dotknou také cestujících nejen kladenské MHD ale i Pražské integrované dopravy. V Americké ulici je zrušená zastávka U Kauflandu a autobusy budou stavět na objízdné trase na zastávce Nádraží, tedy v místech, kde v současné době firmy dokončují i likvidaci původní budovy nádraží. Změny zastávek se týkají městských autobusů číslo 603, 608 a 613, ale take autobusů číslo 324 a 399 na lince Kladno – Praha.

Město začalo celkovou rekonstrukci Americké ulice před dvěma lety výstavbou okružních křižovatek. Loni dělníci pracovali v úseku od Unhošťské po Holandskou ulici. „Pro práce znovu využíváme prázdninového času, kdy se intenzita dopravy ve městě snižuje. Po skončení třetí etapy bude řidičům po celé délce komunikace k dispozici více než osm desítek nových parkovacích míst,“ uvedl primátor Milan Volf (Volba pro Kladno).

autor: Von
Spustit audio