Rychlé jablečné recepty: zkuste si připravit pyré, čaj ze slupek nebo jablečnou dřeň
Potřebujete rychle nastrouhat jablka? Zbavte je jádřinců a slupky, vše dejte do mísy a vezměte náčiní na šťouchání brambor! Tím jablka zpracujte – jde to rychle a je to snazší než strouhání.
Oblíbenou formou zpracování jablek je pyré, oloupaná a nakrájená jablka vložíte do hrnce s troškou vody, přidáte špetku soli a dusíte doměkka. Poté rozmixujete a osladíte, kombinovat je můžete i s jiným ovocem.
Pokud byste přesnídávky nestíhali spotřebovat, zamrazte je na zmrzlinovou jablečnou dřeň. Za připomenutí stojí i to, že nastrouhaným jablkem se dá zahustit přílohové zelí namísto jíšky.
V přesoleném nebo přepepřeném pokrmu dokáže kousek syrového jablka následky této nehody zmírnit.
Jablečné slupky nemusí po oloupání putovat do koše, zalijte je studenou vodou a přiveďte k varu a 10 minut povařte, přeceďte, dochuťte medem a na světě je skvělý domácí jablečný čaj.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka