Sára Saudková vařila, pekla a fotila!

Studio chuti v Letňanech navštívila známá fotografka a budoucí maminka Sára Saudková. Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala naučila zapečené brambory s kyselým zelím a uzenkou. Poslechněte si, jaká byla při vaření nálada... Ve fotogalerii vám nabízíme mimo jiné exkluzivní snímek, který vytvořila Sára Saudková. Coby model posloužila Naďa s dvěma mladými muži!

V Pochoutkách vám fotografka a dlouholetá múza Jana Saudka prozradí, jak se stravovala v době, kdy přijela ze Zábřehu studovat do Prahy, jaká jídla si oblíbila od maminky, co studovala a jak se dostala k focení. Dozvíte se, která část těla je podle ní nejzajímavější na fotkách a kdo se fotí lépe - muži nebo ženy?


Brambory s kyselým zelím a uzenkou

Ingredience (pouze doporučené, toto jídlo si můžete modifikovat podle toho, co dům dá):
kyselé zelí, uzenka; brambory; hrášek; cibulka; česnek; papriky; vejce a strouhaný sýr

Postup:
Všechny suroviny nakrájíme a naklademe do pekáčku či zapékací mísy. Posypeme sýrem a zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě, aby vejce nebylo syrové...

DOBROU CHUŤ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.