Špenátové Pochoutky s Otakarem Brouskem
Špenátová polévka podle Luky Brouskové byla podávána k obědu v Pochoutkách. Charizmatický Otakar Brousek starší navštívil Studio chuti v Letňanech a vy si můžete prohlédnout a poslechnout, jak to při jeho pochoutkovém představení vypadalo. Nechybí soupis surovin a postup výroby!
6 porcí
Ingredience:
2 brambory; cibule, 6 stroužků česneku, 2 kostičky masoxu, balíček mraženého špenátového protlaku, muškátový květ, kmín, pepř, sůl, 2 vejce natvrdo, kousek másla a 1,25 litru vody
Postup:
Na másle v hrnci zpěníme na jemně nakrájenou cibuli. Zpěněnou cibulku zalijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zmražený špenátový protlak. Osolíme a okořeníme (muškátový květ, kmín, pepř, masox). Vaříme do úplného změknutí brambor a uvaření špenátu. Poté brambory rozšťoucháme, čímž se polévka zahustí. Pokud nebude hustá dostatečně, je možné přidat solamyl. Servírujeme na talíře, ne něž jsme nakladli nakrájená vejce a česnek. Polévku můžete zdobit zakysanou smetanou, přikusujte chléb či libovolné pečivo.
DOBROU CHUŤ!