Stanislav Motl připravoval vaječné pokrmy
V Pochoutkách jsme poprvé vařili s někým, kdo nejen, že nevaří, ale jídlo pokládá jen za nutnost - ztratil totiž v mládí většinu chuťových pohárků. To je pro Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala výzva.
Jejich hostem byl moderátor a spisovatel Stanislav Motl. Rozhodli se, že ho naučí alespoň přípravu smažených vajíček a vajec do skla.
Během vaření se bavili o tom, jak je možné, že někdo přijde o chuť, jak vzpomíná známý novinář na mládí a kde v horách zažil nadpřirozené okamžiky. Dozvěděli jste se o tajemném stvoření z jihlavského podzemí a předpovědích smrti.
Tři vejce do skla:
tři celá vejce, trochu másla, pažitka, sůl, máslo a čerstvý chléb
Smažená vajíčka:
čerstvá vejce, trochu pažitky, trochu slaniny, sůl, pepř, máslo, může být i trochu smetany
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.