Stanislav Motl připravoval vaječné pokrmy
V Pochoutkách jsme poprvé vařili s někým, kdo nejen, že nevaří, ale jídlo pokládá jen za nutnost - ztratil totiž v mládí většinu chuťových pohárků. To je pro Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala výzva.
Jejich hostem byl moderátor a spisovatel Stanislav Motl. Rozhodli se, že ho naučí alespoň přípravu smažených vajíček a vajec do skla.
Během vaření se bavili o tom, jak je možné, že někdo přijde o chuť, jak vzpomíná známý novinář na mládí a kde v horách zažil nadpřirozené okamžiky. Dozvěděli jste se o tajemném stvoření z jihlavského podzemí a předpovědích smrti.
Tři vejce do skla:
tři celá vejce, trochu másla, pažitka, sůl, máslo a čerstvý chléb
Smažená vajíčka:
čerstvá vejce, trochu pažitky, trochu slaniny, sůl, pepř, máslo, může být i trochu smetany
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka