Třešňovo-pudinkové řezy
Vyzkoušejte s Apetýtem třešňovo-pudinkové řezy. Pokud je neznáte, pojďte se do toho s námi pustit!
Budete potřebovat:
- 200 g polohrubé mouky
- 50 g cukru krupice
- 60 g másla
- 2 žloutky
- 70 ml mléka
- půl kostky droždí
na náplň:
- 6 žloutků
- 3 kostky tvarohu
- 150 g cukru moučka
- 1 lžičku citronové kůry
- 2 lžíce pudinkového vanilkového prášku
- 250 g třešní (nejlépe vypeckovaných)
na drobenku:
- 1 vejce
- 125 g másla
- 1 balíček prášku do pečiva
- 100 g cukru krupice
- 250 g hladké mouky
Postup:
- Droždí rozmícháme v polovině vlažného mléka a zahustíme lžící mouky a cukru, mezitím necháme vzejít kvásek.
- V míse smícháme mouku, cukr, změklé máslo, žloutky a kvásek.
- Za stálého míchání přiléváme zbývající mléko a vařečkou vše zpracujeme na pevné nelepivé těsto.
- Těsto na pomoučeném vále rozválíme na obdélník a přeneseme ho na plech vyložený pečicícm papírem.
- Tvaroh utřeme se žloutky do hladkého krému, přidáme cukr, pudink a citronovou kůru. Promícháme a tuhle náplň rozetřeme na těsto.
- Poslední vrstva je z třešní, které klademe rovnovměrně.
- A už zbývá jen drobenka: smícháme klasicky mouku s cukrem a práškem do pečiva. Pak do sypké hmoty přimícháme rozměklé máslo i vejce a drobenkou náš výtvor bohatě posypeme.
- Pečeme v předehřáté troubě 30 minut na 180 °C. Třešňovo-pudinkové řezy jsou křehké a i den dva po upečení chutnají jako byste je právě vytáhli z trouby.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.