602xxx858|to mi nehrozi. V 7 hod.prijde sestra na prevaz. Lada kanci hory.
736xxx095|do nadoby se nasipe 1kg soli da se tam rozporcovane kure a da se to pect.Nesmi se to zalivat
Kačka|Dobry vecer, poslouchám Vas uplne nahodou a spolu s Vasimi posluchaci jste me primneli poprve v zivote napsat do radia :) byt jsem zástupce pravděpodobně nižší věkové kategorie (28), nez která dnes posloucha, rada bych Vam nasdilela svuj tip. Je pro ty z nas, kteri miluji mastne veci (bramboraky, rizky), ale kterym mastne nedela uplne dobre na zaludek (jako moji mamce) nebo sledovacum snedenych kalorii a tuku (pred nekolika lety ja) - hotove osmazene veci polijeme po vyjmuti z omastku varici vodou s konve - idealne nad drezem, abyste se neplatili, omastek stece a strouhanka zustane celistva :) neverila jsem a jelikoz jsem v dobe, kdy jsem trik cetla, v podstatě ani nevarila (Takze muzu potvrdit ze na vajíčkaach se dá Opravdu strávit snad cely život:) prozradila Jsem tip moji mamce, ktera Take neverila, ale po par mesicich to zkusila a opravdu to fungovalo. Vtipné bylo, ze jsem mezitím na tento trik zapomněla Ja a kdyz začala maminka usmazene řízky polevat vodou z konvice, vylitla jsem a brala ji konvici z ruky se slovy: ty jo, co blaznis, mami? Myslela jsem, ze ji z nas chudakovi souplo, naštěstí z toho byli jen nemastne řízky! :) hezky vecer všem! Drzte se! Doba je těžká, ale společně to zvládneme, všichni se od sebe mame co učit - napříč generacemi, a to nejen co se týká tipu na vaření :)
Kája|Miluji dršťkovou polévku a často ji i vařím.Jednou mi jeden kuchař poradil dávat do ní nakonec lžící kečupu,kdo nemusí tak rajského protlaku.Od té doby stále používám.Je to údajně jeho zkušenost.Hostům prý nová chuť moc chutná.
Frantisek svaricek|Dekuji pani Janice za prizen a pozdrav a taky ji Tim pozdravuji. Frantisek.
773xxx815|PRAVDU MELA MINULA POSLUCHACKA VZDYT TED JE I TREND POMALE VARENI SOUS VIDE,POMALY HRNEC KONFITOVANI MASA =OPRAVDU TO JE POCHUT VERTE OSIDIT SE NEDA INA
YVETA|Zdravím Vás, paní Jano i všechny Nespavce. U nás se vždycky říkalo doma jez co máš, jinde co ti dají. Moje děti milují, když zbyde trocha brambor, tak je rozstrouhat, přidat vejce, hrubou mouku, osolit, vypracovat těsto jako na bramborové knedlíky, vyválet placky silné tak komu chutná, ale asi tak 3 mm a usmažit a pak je potřít marmeládou. Tatínek je měl rád obalit ve sladkém umletém máku, já je ráda jen tak. A bílá káva k tomu, no mňam. Babička mi je dělávala přímo na plotně na sucho a pak potírala hudim sadlem. To bala teprve pochoutka. Dobrou chuť. Yveta PS omluva za překlepy, píší na telefonu a bez brýlí.
.
721xxx476|posilam recept na jogurtovy kolac2kel.pol.mouky 1kel.jogurtu pul kel.cukru 2vejce 1 lzicka jedle sody 1vam. Cukr zamichame dame na kolac.formu pok
Jaroslav|Paní Jano,
Moje žena někdy odjíždí na návštěvu dětí, až sním řízky a vařené vejce na tvrdo, a hlad přichází, používám tento recept.
Myslím. že tento recept plně vyhovuje vaším kritériím, rychlé a chutné..
Je potřeba konzerva fazolí a sardinky. Otevřeme konzervu fazoli, ujíme asi třetinu konzervy a doplníme ji sardinkami. Vše se zamíchá a sní vidličkou. Má to výhodu, že se neušpiní nádobí – konzerva se vyhodí a je uklizeno. Důležité je dokonale olízat vidličku, pokud to neuděláte, za několik dní je těžké utrhnout vidličku od stolu.
Dobrou chuť všem.
Jaroslav
Marie|Dobrý večer zdravím všechny co poslouchají.Poslouchala jsem ten recept na to kynute těsto což mě překvapilo je ten olej jen 2 lžíce, já mám ten recept hodně podobný,ale hl mouku,ale už jsem se naučila dávat to na půl hl.a polohr a 1,5 deci olejejsou výborné a měké několik dnů. Posluchačka ze Znojmska
Alena|Dobrý večer všem, hlavně Vám, paní Jani. Můj tatínek uměl v životě uvařit jen čaj, kávu, ohřát klobásu, koupit si plátek tlačenky a usmažit vajíčka. Když náhodou byla maminka nemocná, nebyla doma a nevařila, dokázal na vajíčkách klidně přežít i celý měsíc, za což jsem ho obdivovala, že se mu to nepřejedlo. Ale dožil se 91 i při těchto svých kuchařských schopnostech.
Dobrou noc všem.
Karel|Zdravím,paní Jano a posílám tip na nějaké příští téma noční linky.
ČÍM SI ZVYŠUJETE V DOBĚ KORONAVIRU SVOJI IMUNITU PROTI VIRU COVID -19?
721xxx476|Dobry vecer vsem rada zbyle bilky nebo smetanu na slehani dejte klidne zmrazit a pred pouzitim nechte pri pokojove teplote rozmrazit a uslehejte ja
EVA|ZDRAVÍM JANIČKO VÁS I NOČNÍ LINKU P. LÁDA MĚ PČIPOMĚL REBARBORU PŘED LETY MĚ BÝVALÝ SKOROTCHÁN NAUČIL DĚLAT KNEDLÍKY S REBARBOROU Z TVAROHOVÝHO TĚSTA A KAMARÁDKA ZASE Z BANÁNEM OBOJE STRAŠNÁ DOBROTA A JEŠTĚ MĚ KAMARÁDKA PORADILA MÍSTO TVAROHU NAVRCH DÁVAT OVOCNÝ JOGURT A PO MÉ BABIČCE MILOVANÝ KARLIČCE MÁM RECEPT NA KYNUTÝ TĚSTO S MAJOLKOU DĚLALA Z TOHO KOBLIHY KOLÁČE A BUCHTY DĚLÁM TO PO NÍ STÁLE MĚJTE SE HEZKY EVA
721xxx675|PANI JANO PROC TOHO LADU NECHAVAUE TAK DLOUHO MLUVIT O NICEM.