V Benešově se pouští do velkého jarního úklidu. Díky počasí mohli začít dříve

2. duben 2014

S příchodem teplých dnů začínají města uklízet. Do ulic Benešova dnes poprvé vyjede velký zametací vůz, stroj na čištění chodníků i kropicí vůz. Čtyři zaměstnanci technických služeb se pak chopí košťat a lopat.

„Úklid spočívá v tom, že budeme celý měsíc čistit město jak ručně, tak strojně. Komunikace se budou čistit, parkoviště se budou čistit, chodníky se budou čistit,“ přibližuje Bohumil Rataj, který vše řídí.

Díky hezkému počasí mohli v Benešově začít s odklízením nepořádku dříve než jindy. Už v únoru pracovníci technických služeb zametali některé špatně dostupné úseky, teď při velkém úklidu tedy budou mít méně práce.

Technické služby ale letos musely vyměnit jeden ze strojů. „Přebíráme nový stroj na čištění komunikací. Starý dosloužil a už nám nefunguje. V současné době ještě připravujeme rozšíření strojového parku na hůře přístupná místa, kde bychom chtěli doplnit ještě takový stroj, který bude mezi velkým a malým zametákem, takovou střední řadu,“ dodává Rataj.

Po očistě ulic přijdou na řadu také parkoviště na sídlištích. Většinou ovšem bývá složité přimět řidiče, aby si přeparkovali. Zatímco při úklidu ulic se s četnými odtahy nepočítá, na sídlištích to prý jinak nepůjde.

Spustit audio