Velikonoční speciality trochu jinak!
20. duben 2019
Máme pro vás šest receptů od Mirky Teichmanové na tradiční velikonoční jídla. Velikonoce jsou oblíbenými svátky jara a stejně jako při jiných slavnostních příležitostech i o Velikonocích si my, Češi, potrpíme na dobré jídlo a vybrané laskominy.
Všechny epizody
-
1
Nádivka, které se říká velikonoční buchta, sekanina nebo svítek
-
2
Tvarohový velikonoční svěceník neboli mazanec nesmí chybět u sváteční jarní snídaně
-
3
Jidáše se smetanou. Velikonoční pochoutka, která v sobě skrývá spoustu příběhů
-
4
Brusinkovo-špaldový beránek padne za oběť sladkým chutím. Je to jeho obvyklý osud
-
5
Slané muffiny se špenátem. Barevné dortíky na velikonočním stole dlouho nezůstanou
-
6
Nemusí být všechno sladké. Zkuste si udělat slaný velikonoční dort se špenátem a ricottou
Recepty jsou ovšem maličko vylepšené a vždycky něčím trošku jiné, než jak je dělali naši předkové.
Velikonoce jsou jedny z našich nejkrásnějších svátků. Kromě pomlázek, kraslic a křesťanských oslav jsou především oslavami příchodu jara.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka