Věra Křesadlová v Pochoutkách

Zpěvačka, herečka a výtvarnice Věra Křesadlová navštívila Studio chuti. Naďu s Patrikem naučila svůj speciální recept na Maso Hánoj. Chcete vyzkoušet? Uvnitř článku najdete soupis ingrediencí i postup výroby. Je to velmi jednoduché...

Patrik Rozehnal i Naďa Konvalinková ochutnali vepřové maso Hánoj, které je naučila Věra Křesadlová. Když si pustíte sestřih pořadu, dozvíte se, komu a jak vaří, jak začala její kariéra zpěvačky, kdo na ní nachystal lest a proč sekla s divadlem. Zavzpomínala i na manžela Miloše Formana, prozradí, co jí přivedlo k tvorbě stínítek pro lampy a komu všemu darovala svá díla.

Vepřové maso Hánoj
Ingredience: 1 kg vepřových kotlet, 4 velké cibule, 6 stroužků česneku, 9 polévkových lžic slunečnicového oleje, 6 polévkových lžic maggi (nebo 3 maggi a 3 sojovky), 6 polévkových lžic orchestrové omáčky, 2 kávové lžičky pepře, 1 kávová lžička pálivé papriky nebo chilli, 1 kávová lžička kari koření, 1 kávová lžička cukru, 1/2 kostky masoxu (například hovězí) a rýže jako příloha
Postup:Maso a cibuli nakrájíme na kostky nebo nudličky, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pekáčku či zapékací míse smícháme všechny ingredience a dáme péct. Jako přílohu doporučujeme rýži.

DOBROU CHUŤ!

Věra Křesadlová v Pochoutkách

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.