Věra Křesadlová v Pochoutkách
Zpěvačka, herečka a výtvarnice Věra Křesadlová navštívila Studio chuti. Naďu s Patrikem naučila svůj speciální recept na Maso Hánoj. Chcete vyzkoušet? Uvnitř článku najdete soupis ingrediencí i postup výroby. Je to velmi jednoduché...
Patrik Rozehnal i Naďa Konvalinková ochutnali vepřové maso Hánoj, které je naučila Věra Křesadlová. Když si pustíte sestřih pořadu, dozvíte se, komu a jak vaří, jak začala její kariéra zpěvačky, kdo na ní nachystal lest a proč sekla s divadlem. Zavzpomínala i na manžela Miloše Formana, prozradí, co jí přivedlo k tvorbě stínítek pro lampy a komu všemu darovala svá díla.
Vepřové maso Hánoj
Ingredience: 1 kg vepřových kotlet, 4 velké cibule, 6 stroužků česneku, 9 polévkových lžic slunečnicového oleje, 6 polévkových lžic maggi (nebo 3 maggi a 3 sojovky), 6 polévkových lžic orchestrové omáčky, 2 kávové lžičky pepře, 1 kávová lžička pálivé papriky nebo chilli, 1 kávová lžička kari koření, 1 kávová lžička cukru, 1/2 kostky masoxu (například hovězí) a rýže jako příloha
Postup:Maso a cibuli nakrájíme na kostky nebo nudličky, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pekáčku či zapékací míse smícháme všechny ingredience a dáme péct. Jako přílohu doporučujeme rýži.
DOBROU CHUŤ!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.