Veterináři kontrolují v Benešově maso přímo na jatkách. Veškeré údaje o původu masa najde spotřebitel na samolepce
Kauza polského hovězího masa může mít dopad i na české chovatele. Podle některých jatek se totiž snížil zájem o hovězí maso. Obavy u české produkce nejsou ale podle Státní veterinární správy na místě. Na všech jatkách má totiž své zaměstnance, kteří kvalitu masa kontrolují.
„Musíme nejdřív prohlédnout, jak vypadá skot, který je k nám přivezen, aby tam nebyly nějaké příznaky onemocnění. To jsou léta praxe,“ říká veterinář Luděk Kuneš.
Jatka v Benešově si prošel i ředitel odboru veterinární hygieny a ochrany veřejného zdraví z Krajské veterinární správy Zdeněk Císař. „Na všech jatkách jsou pracovníci Státní veterinární správy i veterinární technici, kteří na kvalitu zpracovaného masa dohlížejí,“ říká.
Podle jeho slov jsou to opatření, aby se spotřebiteli na stůl dostalo pouze zdravotně nezávadné a prohlédnuté maso. Na samolepce jsou podle něj veškeré údaje o původu masa. Proto veterinární lékaři doporučují českým spotřebitelům tyto etikety na mase a masných výrobcích pozorně číst.
Nejnovější zprávy
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Jak Filip Turek měnil své verze rychlé jízdy na dálnici. Přiznal, že snímek mohl vzniknout v Česku
-
Koalice sklízí třešničky z dortu, ale sama s projekty nepřichází, kritizuje vedení Prahy Scheinherr
-
Válka už mohla dávno skončit, kdyby sankce zesílily. Rusko je pod ekonomickým tlakem, tvrdí analytik
-
Hokejisté Brna přestříleli Pardubice 7:4. Kometa srovnala finálovou sérii s Dynamem na 2:2 na zápasy