Za novoroční požár domu v Třebotově u Prahy může porucha na elektrických klávesách

1. leden 2016

Rušnou noc mají za sebou jako každý rok hasiči a záchranáři. Ve středních Čechách se silvestr obešel bez vážnějších zranění. Velkou škodu napáchal požár v Třebotově u Prahy.

Rozsáhlý požár v rodinném domku v Třebotově vypukl dnes po půl druhé ráno, v domě bylo devět lidí. Několik z nich se nadýchalo kouře a jednomu člověku ošetřila záchranka řeznou ránu.

Příčina požáru byla dost neobvyklá, podle vyšetřovatelů dům vzplál kvůli technické závadě na elektrických varhanech, takzvaném keybordu. Škodu hasiči vyčíslili na na 1 milion korun.

Na Silvestra a Nový rok hořelo i na dalších místech kraje. Poslední den loňského roku vyjížděli hasiči k 38 událostem, z toho bylo 20 požárů. Škoda, kterou napáchaly, nebyla příliš velká, zhruba 68 tisíc korun.

V Kralupech nad Vltavou například hořelo auto a dvě popelnice, skutečným evergreenem se staly požáry tújí, které chytily od zábavní pyrotechniky. Kvůli nim vyjížděli hasiči do Borku u Brandýsa nad Labem, do Říčan u Prahy, v Čestlic nebo do Všestar.

Podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka, od půlnoci do dnešní šesté hodiny ranní likvidovali jeho kolegové 18 požárů, loni jich bylo o sedm méně. Byly však tragičtější.

Spustit audio