tlf: 221 554 623
Autorka pořadu:
Posluchači s námi mohou během pořadu Vaříme se Zdenou Kabourkovou nejen uvařit oběd, ale dovědí se i řadu zajímavostí a dobrých rad, které se týkají samozřejmě - vaření. Do pořadu, který vysíláme živě se mohou zapojit i všichni posluchači.
Všechny články
-
Houbové rizoto s krémovým sýrem. Tradiční italské jídlo vařené s láskou až do sametové konzistence
Rizoto je český název pro italský pokrm z rýže zvaný risotto. Podle tradičního receptu by se mělo připravovat z rýže vařené ve vývaru, která se doplňuje máslem a cibulí.
-
Bramborové placky plněné pikantním kuřecím masem. Udělejte si jich raději víc, budou rychle mizet
Mezi základní ingredience české kuchyně patří bezesporu brambora. Dají se z ní dělat nejrůznější pochoutky, jednou z variant jsou placky z bramborového těsta.
-
Tatarák z červené čočky! Dozdobte ho nasekanou petrželkou a určitě si pochutnají nejen vegetariáni
Tatarský biftek, lidově řečeno tatarák, je oblíbená pochutina z tepelně neupraveného masa. My pro vás ale máme dnes zajímavou vegetariánskou variantu z červené čočky.
-
Císařský trhanec s malinovou pěnou. Ostudu si netrhnete, naopak, všichni vám vyseknou velkou poklonu
Sladkostí není nikdy dost, těch originálních ještě méně. Mezi ně se řadí ta, kterou najdete na lístcích vídeňských kaváren. Jmenuje se Kaiserschmarrn, u nás trhanec.
-
Brambory plněné tuňákem. Dochutíte si je citronovou šťávou, posypete bylinkami a ihned podáváte
Bramborová medaile sice značí 4. místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či kremple jsou pokrmem mnoha názvů i tváří.
-
Pohankové palačinky se špenátem a sýrem. Objevování nových chutí v kuchyni a návrat k jednoduchosti
V případě tohoto receptu rozhodně platí, že zdravé může být i velice chutné. Pohanku bychom do svého jídelníčku měli zařazovat často.
-
Šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami. Drůbeží maso ocení všichni, ale zejména děti
Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Zkuste zajímavý recept, udělejte si šťavnaté kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou a bylinkami.
-
Pikantní treska. Zdravé a lehké jídlo, které rozhodně všem u stolu pohladí jejich chuťové pohárky
Treska se řadí mezi nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí.
-
Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. Tak, dobrou chuť!
-
Fazole jsou zdravá luštěnina, která nabízí v kuchyni mnoho variant využití. Zkuste je udělat pečené
Luštěniny jsou skvělá potravina! A fazole obzvlášť. Existuje jich spousta druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »