Absint s limetou podle receptu z první republiky
V 60. letech 19. století byl absint ve Francii natolik oblíbený, že odpolední páté hodině se říkalo „zelená hodinka“. V Praze se prý nejvíc konzumoval v kavárně Slavia, a podával se třeba s limetou.
Ingredience
- 15–20 ml absintu
- 1 lžíce šťávy z limety
- 1 lžíce bezového sirupu
- 1 dcl ledové vody
- máta
- rozmarýn
- plátky limety
Absint nalijte do skleničky, přidejte pomalu vodu, šťávu z limetky a sirup a snítky bylinek promíchejte, přidejte do sklenky i plátky limetky. Podávejte hned.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka