Alice Bendová uvařila slávky na víně a česneku
Do naší rozhlasové kuchyně Pochoutek si přišla nejen o jídle popovídat, ale hlavně uvařit slávky na víně a česneku, herečka a modelka Alice Bendová. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal jí s přípravou samozřejmě pomohli.
Během vaření jste se dozvěděli, jaké druhy mušlí už kdo ochutnal, kde se díky nim Alice otrávila a jak se naučila jíst ústřice. Od Markéty Sokolové jste se dozvěděli, kde takové slávky žijí a jak se loví. Naďa Konvalinková odhalila svůj důvtip při hře se slovy a Alice prozradila, proč si z Vídně nevozí domů dort sacher.
Slávky na víně:
slávky, dobré bílé suché víno, pár stroužků česneku, olivový olej, jeden řapíkatý celer, 1 větší cibule, jedna čerstvá chilli paprička, svazek petrželové natě, bílá bageta a máslo
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.