Alice Bendová uvařila slávky na víně a česneku

Do naší rozhlasové kuchyně Pochoutek si přišla nejen o jídle popovídat, ale hlavně uvařit slávky na víně a česneku, herečka a modelka Alice Bendová. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal jí s přípravou samozřejmě pomohli.

Během vaření jste se dozvěděli, jaké druhy mušlí už kdo ochutnal, kde se díky nim Alice otrávila a jak se naučila jíst ústřice. Od Markéty Sokolové jste se dozvěděli, kde takové slávky žijí a jak se loví. Naďa Konvalinková odhalila svůj důvtip při hře se slovy a Alice prozradila, proč si z Vídně nevozí domů dort sacher.

Slávky na víně:
slávky, dobré bílé suché víno, pár stroužků česneku, olivový olej, jeden řapíkatý celer, 1 větší cibule, jedna čerstvá chilli paprička, svazek petrželové natě, bílá bageta a máslo

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.