Avokádová majonéza

Dnešní recept najdete i v nové knize Jarky Vykoupilové Babské rady na celý rok. Kniha bude slavnostně pokřtěna i představena 1. září ve vysílání speciálního Apetýtu.

Bonusy konzumace avokáda:

  • Kožní problémy zmírní vysoce kvalitní rostlinný tuk obsažený v avokádu.
  • Konzumace avokáda léčí oběhové obtíže  a snižuje vyšší krevní tlak díky obsahu draslíku.
  • Hubnutí podpoří účinné látky obsažené v avokádu, které snižují hladinu inzulinu.
  • Kosmetickým bonusem je vitamin E, proto mastná avokádová maska z rozmačkané dužiny vyživuje, zvláčňuje a vyhlazuje vyschlou pleť.
Ingredience
  • 2 zralá avokáda, zbavená pecek a oloupaná
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1/4 hrnku majonézy
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 stroužek česneku, nakrájený na kousky
  • šťáva z půl limetky
  • 1/4 hrnku petržele, nasekané
  • 2 lžíce pažitky, nasekané

Postup:

  1. Vložte obě avokáda, podmáslí, majonézu, zakysanou smetanu, ocet, sůl, pepř, česnek a šťávu z limetky do mixéru a mixujte dohladka.
  2. Nalijte do mísy, přisypte bylinky a dobře promíchejte.
  3. Přelijte do sklenice, ve které chcete dresink skladovat, dobře zavřete a uložte do lednice.

Související

  • Dip z avokáda

    V pondělních Babských radách jsme velebili avokádo a jeho blahodárné účinky nejen při konzumaci, ale třeba i využití v kosmetice.

  • Kuskus s borůvkami

    V Babských radách jsme se věnovali borůvkám a tomu, jak jsou užitečné. Připomeneme, že borůvky podporují střevní sliznici, dezinfikují, obsahují antioxidanty.

  • Čokoládový dortík z avokáda

    Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.