Bára Nesvadbová připravila japonské su-shi

Největší audioportál na českém internetu

Bára Nesvadbová v Pochoutkách (17) | Foto: Petr Jindra

Bára Nesvadbová připravila japonské su-shi

Kuchyně se proměnila v přípravnu japonského su-shi, to díky spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Ta se rozhodla, že nás naučí přípravu hned několika druhů tohoto japonského syrového jídla.

Bára prozradila, co ji na su-shi přitahuje, zda byla v Japonsku, co ji nejvíc chutnalo v Asii, kolik jídel umí připravit, i jak píše své romány a kdy se styděla za své psaní. Markéta Vejvodová odkryla v reportáži tajmeství japonského su-shi.

Su-shi:
su-shi rýže, su-shi ocet, nakládaný zázvor, wasabi, kus syrového tuňáka, kousek syrového lososa, mořská řasa, sůl, cukr, trochu pepře, avokádo, 1 mrkev, 1 salátová okurka, sojová omáčka, rohožka na su-shi a tvořítka

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.