Bára Nesvadbová připravila japonské su-shi

Kuchyně se proměnila v přípravnu japonského su-shi, to díky spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Ta se rozhodla, že nás naučí přípravu hned několika druhů tohoto japonského syrového jídla.

Bára prozradila, co ji na su-shi přitahuje, zda byla v Japonsku, co ji nejvíc chutnalo v Asii, kolik jídel umí připravit, i jak píše své romány a kdy se styděla za své psaní. Markéta Vejvodová odkryla v reportáži tajmeství japonského su-shi.

Su-shi:
su-shi rýže, su-shi ocet, nakládaný zázvor, wasabi, kus syrového tuňáka, kousek syrového lososa, mořská řasa, sůl, cukr, trochu pepře, avokádo, 1 mrkev, 1 salátová okurka, sojová omáčka, rohožka na su-shi a tvořítka

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka