Bára Nesvadbová připravila japonské su-shi
Kuchyně se proměnila v přípravnu japonského su-shi, to díky spisovatelce a novinářce Báře Nesvadbové. Ta se rozhodla, že nás naučí přípravu hned několika druhů tohoto japonského syrového jídla.
Bára prozradila, co ji na su-shi přitahuje, zda byla v Japonsku, co ji nejvíc chutnalo v Asii, kolik jídel umí připravit, i jak píše své romány a kdy se styděla za své psaní. Markéta Vejvodová odkryla v reportáži tajmeství japonského su-shi.
Su-shi:
su-shi rýže, su-shi ocet, nakládaný zázvor, wasabi, kus syrového tuňáka, kousek syrového lososa, mořská řasa, sůl, cukr, trochu pepře, avokádo, 1 mrkev, 1 salátová okurka, sojová omáčka, rohožka na su-shi a tvořítka
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.