Blahodárné účinky kmínu na naše zdraví. Připravte si kmínový čaj
Věděli jste, že kmín patří mezi nejoblíbenější koření u nás? A není se čemu divit. Třeba bramboráky, česnečka, guláš a samozřejmě chleba se bez něj neobejdou.
Kmín ale není jenom koření. Má také mnoho blahodárných účinků na naše zdraví. Už naše babičky z něj vařily čaj, který zabraňoval nadýmání nebo uklidňoval podrážděný žaludek.
Podával se při kašli, bolestech hlavy a pily jej i maminky, protože podporuje tvorbu mateřského mléka.
Stejně dobrý je, pokud špatně spíte, nebo chcete zlepšit zrak a pleť.
A jak takový kmínový čaj připravit? Stačí jednu čajovou lžičku rozdrtit ve hmoždíři, zalít čtvrt litrem vařící vody a nechat deset minut louhovat pod pokličkou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka