Už celou věčnost se kuchařky snaží zbavit slz při krájení cibule
Také při krájení cibule pláčete? Už naše babičky se snažily této nepříjemnosti zbavit a měly na to své triky. Radily například cibuli rozkrojit napůl, uložit do chladu a krájet až na druhý den, nebo ji nejdříve pořádně prohřát v troubě.
Proti slzavému údolí mělo být dobrou zbraní také přežvykování čerstvého chleba, loupání pod studenou vodou, nebo pohled do žáru kamen při krájení.
Další triky měly babičky na její smažení. Chcete-li, aby cibule rychleji zezlátla, smažte ji jenom na kousku omastku. A pokud si chcete osmaženou cibuli uchovat napříště, zalijte ji tukem do kameninového hrnce a vložte do chladu. Tak co, i vy máte své cibulové triky? Doufám, že fungují.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka