Božohodové Pochoutky s Kamilou Magálovou, Marošem Kramárem a Pavlem Pospíšilem

25. prosinec 2012

V bratislavské restauraci Liviano vaří první český michelinský kuchař Pavel Pospíšil. Jeho pozvání na Boží hod přijali slovenští herci a velcí kamarádi Kamila Magálová a Maroš Kramár. Nechyběla ani Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal.

Jaké si připravil sváteční vánoční menu:

- tartar z tuňáka a losasa s avokádovým guacamole a rýžovými nudlemi
- foia gras na hruškovém čatní se sezamovým chipsem

Během přípravy i konzumování jste se dozvěděli, co si dává pod stromeček Maroš a co Kamila, jaká jídla jedí na Slovensku na Vánoce, co peče Kamila za cukroví nebo s čím pomáhá na Štědrý den Maroš. Kamila prozradila, jak zachránila jedno koňské plemeno nebo jak ji si ji zamiloval jeden kozel.

Michelinský kuchař Pavel Pospíšil, který vaří i doma v Německu u Baden-Badenu, vám prozradil, jak vypadají Vánoce u něj doma, jak jako malý hledal dárky, proč na Vánoce nevaří nebo proč už se většinou na Štědrý den nedostane ani na kapra.

Historicky první Pochoutky vysílané ze Slovenska!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.