Bramborová šťáva zklidní střeva i žaludek. Využijete ale i bramborový škrob
Brambory dnes vnímáme jenom jako přílohovou zeleninu. Naše babičky ale věděly, že jsou velmi zdraví prospěšnou potravinou.
Nejvíce zdravých látek v nich zachováte, když je budete vařit ve slupce. Pokud potřebujete zklidnit střeva a žaludek, použijte bramborou šťávu. Tu získáte z oloupaných a najemno nastrouhaných syrových brambor. Pijte půl deci šťávy alespoň třikrát denně, vždy mezi jídly. Šťáva výborně pomáhá také při žaludečních vředech.
A stranou nezůstává ani bramborový škrob. Právě naše babičky s ním zasypávaly hnisající rány, aby se lépe hojily. A nezapomeňte ani na voňavý bramborák. Jsem si jistá, že umí navodit velmi příjemné pocity.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka