Brokolicová bábovka

Suroviny: 1 ks brokolice (500 g), 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 4 vejce, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 150 ml mléka, 250 ml polohrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 5 stroužků česneku

Postup:
Brokolici rozebereme na růžičky, v osolené vodě nebo v páře chvíli povaříme do změknutí (cca 5 minut). Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Šunku nakrájíme na drobné kostičky, sýr nahrubo nastrouháme.
Brokolici pokrájíme na drobno a smícháme s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Zalijeme mlékem, vmícháme šunku, sýr, sůl, koření a rozmačkaný česnek.
Celá vejce ušleháme do husté pěny a vmícháme k ostatnímu. Hmotu nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a vložíme do vyhřáté trouby. Upečeme dorůžova (190°C, 60 minut).

Brokolicová bábovka

  • Brokolicová
    bábovka
    " style="">
    Brokolicová
    bábovka
    " style="">
    Brokolicová
    bábovka
0:00
/
0:00
autor: Zdeňka Kabourková
  • 80 let s vámi
    Hradecké minuty

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.