Červená řepa syrová, vařená nebo jen odšťavněná. Jak prospívá našemu tělu?

Největší audioportál na českém internetu

Červenou řepu můžete zpracovat na mnoho způsobů | Foto: Ivana Šuláková, Český rozhlas

Červená řepa syrová, vařená nebo jen odšťavněná. Jak prospívá našemu tělu?

Věděli jste, že lidskému organismu velmi svědčí obyčejná červená řepa? V syrovém stavu třeba výrazně snižuje krevní tlak.

Šťáva z červené řepy zase čistí ledviny, a navíc prospívá lidem s artrózou. Nesmíme zapomenout ani na to, že červená řepa pomáhá zničit chronický zánět v těle, posiluje mozek, zlepšuje funkci trávení a je výrazným pomocníkem při hubnutí.

Pokud ji ještě pravidelně nejíte, mám pro vás pár tipů, jak ji zařadit do jídelníčku. Na začátku ji zkuste přidat do zelného salátu nebo nakrájejte na kostičky a povařte v zeleninové polévce. Můžete s ní také nahradit menší část brambor při přípravě bramborové kaše. Uvidíte, že vám zachutná.

Pomazánka z červené řepy může být na stole za 20 minut
autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.

František Novotný, moderátor

setkani_2100x1400.jpg

Setkání s Karlem Čapkem

Koupit

Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.