Cibule je nezastupitelná v kuchyni a prospívá i našemu zdraví

Cibule je nejenom nezastupitelná v tradiční české kuchyni, ale je také velmi prospěšná našemu zdraví.

Snad každý zná výbornou cibulovou šťávu s medem, která umí s kašlem a nechlazením rychle zatočit. Naše babičky dávaly cibuli také na bradavice, kuří oka a rány.

A zapomenout nesmíme ani na jarní cibulku. Prospívá srdci, snižuje krevní tlak, podporuje zdraví kostí a dokonce i očí. A její nespornou výhodou je také jemná a příjemně štiplavá chuť. Cibule má ještě jednu velkou výhodu. Je totiž vždycky po ruce, tak na ni nezapomínejte.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.