Co s letošní úrodou hrušek? Zkuste hrušková povidla

Největší audioportál na českém internetu

Hrušky, ovoce, mísa, potraviny (ilustrační foto) | Foto: Fotobanka Pixabay

Povidla můžete použít na valašský frgál nebo je prostě a jednoduše jíst lžičkou. Jak na hrušková povidla? To jsme prozradili v Apetýtu.

Budete potřebovat:

  • 2 kg hrušek
  • 300 g cukru krupice
  • 1 balíček skořicového cukru
  • 100 ml rumu
  • 10 hřebíčků (roztlučených)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžičku kyseliny citronové

Postup:

  1. Hrušky, cukry a hřebíček vaříme na mírném plameni 90 minut, sem tam zamícháme.
  2. Přidáme půl dávky rumu a dalších 30 minut vaříme, nakonec přidáme zbytek rumu a kyselinu citrónovou a necháme povidla už jen probublat.

Tip: Hrušková povidla výborně chutnají na koláčích, v jogurtu nebo na palačinkách. 

Mohlo by vás zajímat