Daniel Bambas upekl francouzský slaný koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem
V neděli si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal dali sraz v kuchyni s mladým pohledným hercem, kterého znáte z pohádek a seriálů. Hraje i v divadle a rád vaří.
Dokázal vám to upečením francouzského slaného koláče quiche /kyš/ s hnědými žampiony, pórkem a smetanou.
Povídali si o tom, jak se takový mladý muž zamiluje do pečení, co bylo jeho nejtěžším kouskem z poslední doby, a spolu s Naďou přidali také řadu divadelních historek. Třeba i padání do jeviště mezi diváky, o zatahování opony uprostřed představení apod.
Francouzský koláč quiche s pórkem, žampiony a sýrem:
280 g hladké mouky, 140 g vyhlazeného másla, 8 lžic studeného vody, 4 malé pórky (nakrájené na kolečka a propláchnuté), 250 g drobných hnědých žampionů (nakrájených na plátky), 2 (raději 3) velká vejce, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g ementálu nebo gruyèru, sůl a pepř
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.