Dobrá rada nad zlato! Co dělat, když se nedaří ušlehat smetanu nebo aby se máslo nepřipálilo
Ztuhlé máslo na pár minut přikryjte teplou miskou nebo talířem. Nahřejte je třeba pod teplou vodou. Máslo se bude lépe mazat na chleba i třít.
A máslo ještě jednou. Aby se při přípravě masa nebo zeleniny nepřipalovalo, přidejte do něj trochu olivového nebo stolního oleje.
Nedaří se vám ušlehat smetanu? Přidejte do ní bílek a znovu šlehejte. Zkusit můžete také osvědčenou metodu a přidat do smetany pár kapek citronu. A nezapomeňte na to, že při šlehání smetany, stejně jako při šlehání bílků, musíte mít dokonale čistou mísu.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.