Dobré rady do kuchyně: Aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
25. květen 2022

Dobré rady do kuchyně, aby koblihy nebo langoše byly méně mastné
Kdo si rád pochutnává na koblihách nebo langoších, bude se mu dnešní rada hodit. A nejen to. Také se dozvíte, jak těsto na buchty vykyne rychleji.
- Aby byly koblihy nebo langoše méně mastné, zkuste je nejdříve pár minut péct v troubě a teprve potom dosmažte v oleji.
- Těsto na chleba nebo buchty vykyne rychleji, když mouku nejdříve krátce prohřejete v mikrovlnné troubě.
- Míchaná vajíčka budou jemnější, když na každé vejce přidáte jednu polévkovou lžíci sodovky nebo minerálky.
- Máslové krémy do dortů a rolád se budou pomaleji kazit, když do nich přidáte trochu koňaku nebo rumu.
- Hovězí maso bude vždycky měkké, když ho před přípravou potřete olejem, posolíte a na pár hodin necháte odpočívat v lednici.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.