Geniálně jednoduchá maková náplň bez vaření od Josefa Maršálka
Jestli rádi pečete buchty nebo koláče s makovou náplní, bude se vám jistě hodit recept na snad nejlepší makovou náplň na světě. Budete ji milovat, protože je až trapně jednoduchá.
- 200 g smetanového bílého jogurtu (tučný)
- 120 g jemně mletého máku
- 50 g rozinek
- 50 g cukru
- 25 g rumu
- špetka skořice
- špetka soli
- špetka mletého hřebíčku
Postup
Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme je odpočívat při pokojové teplotě půl hodiny nebo klidně přes noc v ledničce.
Náplň zhoustne a je absolutně ideální do závinů anebo třeba Honzových buchet. A je bez práce!
Josef Maršálek
Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.
V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.
Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.