Geniálně jednoduchá maková náplň bez vaření od Josefa Maršálka

Jestli rádi pečete buchty nebo koláče s makovou náplní, bude se vám jistě hodit recept na snad nejlepší makovou náplň na světě. Budete ji milovat, protože je až trapně jednoduchá.

Ingredience
  • 200 g smetanového bílého jogurtu (tučný)
  • 120 g jemně mletého máku
  • 50 g rozinek
  • 50 g cukru
  • 25 g rumu
  • špetka skořice
  • špetka soli
  • špetka mletého hřebíčku

Postup

Všechny suroviny smícháme dohromady a necháme je odpočívat při pokojové teplotě půl hodiny nebo klidně přes noc v ledničce.

Náplň zhoustne a je absolutně ideální do závinů anebo třeba Honzových buchet. A je bez práce!

Josef Maršálek

Josef Maršálek

Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě  Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.

V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.

Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.