Hřebíčková tinktura
V kuchyních našich babiček se vařily nejen dobroty, ale také oléčovadla. Například hřebíčková tinktura, takže vlastně také něco na zub, ale bolavý.
Ingredience
- 2 lžíce nadrceného hřebíčku
- 3 dcl francovky
Hřebíček zalijeme francovkou, nádobu uzavřeme a necháme dva až tři týdny macerovat. Každý den důkladně protřepeme. Pak scedíme přes kávový filtr, dáme do tmavé sklenice a dobře uzavřeme.
Tinkturou potíráme bolavý zub nebo lžičku hřebíčkové tinktury smícháme s 1 dcl studené převařené vody a hotovou směsí kloktáme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.