Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle

Dnes pro vás mám několik rad do kuchyně. 

Cibuli nikdy nemelte strojkem. Může se stát, že zhořkne a zčerná.

Sušené houby před vařením namočte alespoň na dvě hodiny do mírně slaného mléka, budou zase jako čerstvé.

Pokud je pečeně tvrdá, kápněte do výpeku trochu octa a maso v něm ještě chvíli poduste. Krásně změkne.

Ořechy, které chcete použít do moučníků, nasekejte a nechejte zhnědnout na másle. V buchtách i bábovkách budou výraznější a budou mít mnohem lepší chuť.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.