Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle

Největší audioportál na českém internetu

Augusta, ozimá cibule k rané sklizni | Foto: Ivan Dvořák

Iva Hüttnerová a její kuchyňské tipy: Cibuli nemelte ve strojku, ořechy do moučníků opražte na másle

Dnes pro vás mám několik rad do kuchyně. 

Cibuli nikdy nemelte strojkem. Může se stát, že zhořkne a zčerná.

Sušené houby před vařením namočte alespoň na dvě hodiny do mírně slaného mléka, budou zase jako čerstvé.

Pokud je pečeně tvrdá, kápněte do výpeku trochu octa a maso v něm ještě chvíli poduste. Krásně změkne.

Ořechy, které chcete použít do moučníků, nasekejte a nechejte zhnědnout na másle. V buchtách i bábovkách budou výraznější a budou mít mnohem lepší chuť.

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.