Jak může být užitečný obyčejný cukr. Udrží pečivo déle čerstvé a můžete s ním vyčistit i nádobí
Věděli jste, že cukr není jenom dochucovadlo, ale také všestranný pomocník? Velmi jednoduše s ním vyčistíte třeba mlýnek od kávy nebo koření. Jak na to?
Stačí v mlýnku pomlít několik lžiček krystalového cukru. Bude nejen čistý, ale také zbavený zápachu. Cukr můžete použít i v případě, pokud vám dojde čisticí prášek na nádobí.
Chcete udržet pečivo déle čerstvé? Stačí přidat několik kostek cukru do chlebníku.
A čerstvé zůstanou díky cukru také řezané květiny. Udělejte jim lázeň z jednoho litru vlažné vody, do které přidáte 3 lžíce cukru a 2 lžíce octa. Cukr bude vyživovat stonky a ocet zastaví bakterie.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.