Jan Rosák připravil medová kuřecí prsíčka na slanině a Mustagrudičovy papriky
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se sešli v rozhlasové kuchyni u plotny s kolegou moderátorem Janem Rosákem. Připravili medová kuřecí prsíčka na slanině a Mustagrudičovy papriky.
Jana jsme se zeptali, jestli v kuchyni rád experimentuje, jak snídá a také, kde v životě potkal svého dvojníka. Pověděli jsme si, který nástroj v kuchyni mu nejvíc sluší a v čem je přebornice jeho žena.
Medová kuřecí prsíčka na slanině:
300 g kuřecích prsou, 25 dkg anglické slaniny v celku, 4 lžíce medu, 2 cibule, anýz, grilovací koření, worchestrová omáčka, pepř, 4 stroužky česneku, olivový olej a rýži, kterou budeme mít jako přílohu
Papriky s balkánským sýrem:
asi 8 větších zelených tenkých dlouhých paprik, olivový olej, 20 dkg balkánského sýra, 2 paličky česneku a bageta
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.