Jan Rosák zapekl bavorské brambory s tvarohem, jogurtem a mandlemi
V dalším vydání rozhlasových Pochoutek Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala zastával roli šéfkuchaře známý moderátor Jan Rosák. Tentokrát se z Tandemu přesunul k troubě a zapekl bavorské brambory s tvarohem, jogurtem a mandlemi.
Během přípravy a pečení jste se dozvěděli, jestli Jan opravdu jezdí do Bavorska a co si tam případně objednává v restauraci. Prozradil vám, jak je obtížné jíst barevné maso a knedlíky nebo co se mu zošklivilo ve školní jídelně.
Bavorské brambory s tvarohem:
Asi 1,5 kg horkých propasírovaných brambor, 2 vaničky tvarohu, 1 velký kelímek tučného bílého jogurtu, hrst nasekaných mandlí, 4 menší cibule, olej, mletý pepř a sůl
Postup:
Všechny suroviny smícháme s bramborami, směs dáme do vymazané nádoby, povrch potřeme olejem a pečeme asi 30 minut při teplotě 180 °C. Ke konci pečení posypeme mandlemi a zapečeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.