Jan Šťastný připravil lososa se zeleninovým čatní a brambory
Před rozhlasovými mikrofony vařil herec a dabér Jan Šťastný, kterého znáte i jako doktora Fryntu ze seriálu Ordinace v růžové zahradě. Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala zapojil do přípravy lososa se zeleninovým čatní a bramborem.
Povídali si o tom, jestli někdy Jan dostal jídlo poštou, jak často vaří, proč jí až večer a čeho docílil v kuchyni a jídelně na vojně. Markéta Sokolová obohatila Pochoutky o informace o lososech, slyšeli jste slovní hru i oblíbený gastronomický test.
Losos se zeleninovým čatní:
4 filety z lososa, 1 citron, koření na ryby, 250 g cherry rajčátek, 1 cuketa, 1 lilek, trocha oleje, sůl, pepř a brambory jako příloha
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.