Jan Štěrba připravil kozí jogurt s jablky a medem
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se opět přesunuli na zámeckou zahradu Chateau Mcely, kde s nimi trávil čas tamní šéfkuchař Jan Štěrba. Pro teplé letní dopoledne umíchal kozí jogurt s pečenými jablky, mandlemi a medem.
I o medu byla řeč, dalším hostem Pochoutek byl totiž včelař Pavel Honzů, který s sebou přivezl i několik sklenic medu na ochutnání a řekl nám o tom, jak se med dělá a jak poznáte v obchodech nebo na farmářských trzích ten pravý český.
Kozí jogurt s jablky, mandlemi a medem:
kozí jogurt, jablka Granny Smith, máslo, třtinový cukr, nasekaná čerstvá máta, mandle, med
Postup:
Zkaramelizovaná jablka - jablka oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, hodíme na pánev a orestujeme na másle (pro barvu), přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat a přidáme na nudličky nasekanou mátu. Mandle na pánvi orestujeme. Jogurt dosladíme medem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka