Jaroslav Sapík připravil letní salát se sýrem, hruškou a ořechy
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli do Klokočné u Říčan. V tamní restauraci U Koně šéfuje kuchyni Jaroslav Sapík. Je to zkušený kuchař, který skoro 30 let vařil v hotelu Ambassador, připravoval mnoho recepcí na Pražském hradě a patří k tradiční hospodské rodině z Moravy. Je propagátorem české kuchyně a vychoval i mnoho mladých kuchařů.
V Pochoutkách se pod přístřeškem na zahradě jeho hospody připravoval letní salát se sýrem, hruškou, vlašskými ořechy a medem. Během přípravy jste se dozvěděli, jak nakupuje mistr kuchař, proč si kupuje brýle u Vietnamců, jak vypadá receptář šéfkuchaře a proč by si mladí měli psát, co servírovali hostům.
Letní salát se sýrem, hruškou a ořechy
hrušky, sýr niva, pampeliškový (včelí) med, vlašské ořechy, černé i zelené olivy, rukola, cibulky, letní bylinky, sůl, šťáva z limetky a čerstvý kváskový chléb
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.