Jaroslav Sypal upekl kuře Vlasty Buriana

O nedělní oběd se na Regionu díky Pochoutkám Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala postaral herec Jaroslav Sypal. Miluje prý kuře Vlasty Buriana, a tak nás ho naučil.

Během vaření jste se dozvěděli, proč má Jaroslav rád krále komiků, kde se učil vaření a co se u nich doma jedlo. Zavzpomínal na své divadelní kočovné začátky, kdy hrál v představeních svého otce.

Kuře Vlasty Buriana:
4 kousky kuřecích prsíček, 60 g oleje, 40 g mandlí, 1 velké jablko, 4 žloutky, 4 lžíce kečupu, 40 g másla, sladká paprika a sůl

Postup:
Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a na pánvi upražíme do růžova. Kuřecí prsa naklepeme a osolíme. Po obou stranách zprudka opečeme na oleji a uchováme je v teple. Do šťávy po opékání masa vmícháme kečup. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a rozkrájíme ho na 4 silná kolečka, která poprášíme sladkou paprikou.

Kuře Vlasty Buriana

Na pánvi rozehřejeme máslo, kolečka jablek na jedné straně osmahneme, pak je obrátíme, doprostřed každého vložíme syrový žloutek a dopečeme. Na talíře klademe porci milánských nudlí, na ně položíme opečená prsíčka a přelijeme šťávou. Nahoru položíme opečená kolečka jablek se žloutky a vše posypeme mandlemi.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.