Jaroslav Sypal upekl kuře Vlasty Buriana
O nedělní oběd se na Regionu díky Pochoutkám Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala postaral herec Jaroslav Sypal. Miluje prý kuře Vlasty Buriana, a tak nás ho naučil.
Během vaření jste se dozvěděli, proč má Jaroslav rád krále komiků, kde se učil vaření a co se u nich doma jedlo. Zavzpomínal na své divadelní kočovné začátky, kdy hrál v představeních svého otce.
Kuře Vlasty Buriana:
4 kousky kuřecích prsíček, 60 g oleje, 40 g mandlí, 1 velké jablko, 4 žloutky, 4 lžíce kečupu, 40 g másla, sladká paprika a sůl
Postup:
Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a na pánvi upražíme do růžova. Kuřecí prsa naklepeme a osolíme. Po obou stranách zprudka opečeme na oleji a uchováme je v teple. Do šťávy po opékání masa vmícháme kečup. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a rozkrájíme ho na 4 silná kolečka, která poprášíme sladkou paprikou.
Na pánvi rozehřejeme máslo, kolečka jablek na jedné straně osmahneme, pak je obrátíme, doprostřed každého vložíme syrový žloutek a dopečeme. Na talíře klademe porci milánských nudlí, na ně položíme opečená prsíčka a přelijeme šťávou. Nahoru položíme opečená kolečka jablek se žloutky a vše posypeme mandlemi.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.