Jaroslav Sypal upekl kuře Vlasty Buriana

O nedělní oběd se na Regionu díky Pochoutkám Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala postaral herec Jaroslav Sypal. Miluje prý kuře Vlasty Buriana, a tak nás ho naučil.

Během vaření jste se dozvěděli, proč má Jaroslav rád krále komiků, kde se učil vaření a co se u nich doma jedlo. Zavzpomínal na své divadelní kočovné začátky, kdy hrál v představeních svého otce.

Kuře Vlasty Buriana:
4 kousky kuřecích prsíček, 60 g oleje, 40 g mandlí, 1 velké jablko, 4 žloutky, 4 lžíce kečupu, 40 g másla, sladká paprika a sůl

Postup:
Mandle spaříme, oloupeme, nahrubo nasekáme a na pánvi upražíme do růžova. Kuřecí prsa naklepeme a osolíme. Po obou stranách zprudka opečeme na oleji a uchováme je v teple. Do šťávy po opékání masa vmícháme kečup. Mezitím oloupeme jablko, odstraníme jádřinec a rozkrájíme ho na 4 silná kolečka, která poprášíme sladkou paprikou.

Kuře Vlasty Buriana

Na pánvi rozehřejeme máslo, kolečka jablek na jedné straně osmahneme, pak je obrátíme, doprostřed každého vložíme syrový žloutek a dopečeme. Na talíře klademe porci milánských nudlí, na ně položíme opečená prsíčka a přelijeme šťávou. Nahoru položíme opečená kolečka jablek se žloutky a vše posypeme mandlemi.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.