Je tady opět jeden z receptů od Ivy Hüttnerové. Tentokrát vyřešíte uskladnění česneku
Dnes pro vás mám výborný tip do kuchyně. Sklidili jste česnek a nevíte, jak ho uskladnit, aby vydržel celý rok?
Pokud nemáte chladný sklep, můžete vytvořit česnekovou pastu, která vydrží opravdu dlouho. A nebudete potřebovat nic jiného než česnek a olivový olej, nejlépe extra panenský.
Do mixéru vložte půl kila vyloupaného česneku a přilijte jedno deci oleje. Společně mixujte tak dlouho, dokud nevznikne hladká řidší hmota. Pastou naplňte čisté a suché malé skleničky a navrch ještě zalijte vrstvou oleje ve výšce 1 centimetr. Dobře uzavřené uchovávejte v lednici.
Takto zpracovaný česnek můžete přidávat do polévek, pod maso i do bramboráků. A ještě rada na závěr. Pastu nabírejte vždy čistou lžičkou a nezkazí se.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://strednicechy.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka