Jiří Schmitzer usmažil tvarohové koblihy

Největší audioportál na českém internetu

Jiří Schmitzer v Pochoutkách | Foto: Petr Jindra

Jiří Schmitzer usmažil tvarohové koblihy

S hercem a písničkářem Jiřím Schmitzerem jsme trávili dopoledne v naší rozhlasové kuchyni. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si ho pozvali, aby společně usmažili mísu domácích tvarohových koblih.

Během vaření povídali o tom, jak doma Jiří pomáhá s úklidem, proč je stále tak hubený a co by chtěl vyučovat na DAMU. Dozvíte se i něco o přípravě koblih, jejich historii i o slané variantě. Nenechte si ujít jedinečného hosta na Regionu.

Tvarohové koblihy:
kostka polotučného měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 lžíce mléka, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, rum, olej na smažení, cukr, rozinky namočené do tuzemského rumu (tuzemák), špetka soli a savý papír

Jiří Schmitzer v Pochoutkách

Postup (doslovný návod od Jiřího Schmitzera):
"Smíchá se to a přiměřené bobky se házejí do oleje, pak se daj na piják, pak se daj na talíř a pocukrují"

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.