Jiří Schmitzer usmažil tvarohové koblihy
S hercem a písničkářem Jiřím Schmitzerem jsme trávili dopoledne v naší rozhlasové kuchyni. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal si ho pozvali, aby společně usmažili mísu domácích tvarohových koblih.
Během vaření povídali o tom, jak doma Jiří pomáhá s úklidem, proč je stále tak hubený a co by chtěl vyučovat na DAMU. Dozvíte se i něco o přípravě koblih, jejich historii i o slané variantě. Nenechte si ujít jedinečného hosta na Regionu.
Tvarohové koblihy:
kostka polotučného měkkého tvarohu, 4 vejce, 4 lžíce mléka, 20 dkg hladké mouky, 1 prášek do pečiva, rum, olej na smažení, cukr, rozinky namočené do tuzemského rumu (tuzemák), špetka soli a savý papír
Postup (doslovný návod od Jiřího Schmitzera):
"Smíchá se to a přiměřené bobky se házejí do oleje, pak se daj na piják, pak se daj na talíř a pocukrují"
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.