Josef Alois Náhlovský uvařil pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem
V rozhlasové kuchyni Pochoutek vařil Josef Alois Náhlovský s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem pravé krušnohorské brambrdle s cibulkou a tvarohem.
Během přípravy jste se dozvěděli, v čem je originální krušnohorská kuchyně, kolik má receptů a co má společného s Ukrajinou. Josef zavzpomínal na svá učitelská jídla. Prozradil, jestli hlídal žáky v jídelně a jak vlastně učil.
Krušnohorské brambrdle:
½ kg hladké mouky, 300 g vařených brambor, ½ kg měkkého tvarohu, cibule, trochu mléka, soli, pepře a sádla
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka