Josef Carda uvařil těstoviny se sušenými rajčaty a feferonkou

Největší audioportál na českém internetu

Josef Carda, Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal | Foto: Jaroslava Indrová, Český rozhlas

Josef Carda uvařil těstoviny se sušenými rajčaty a feferonkou

V rozhlasové kuchyni se vařilo po italsku. S hercem Josefem Cardou si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal uvařili těstoviny se sušenými rajčaty a feferonkou. Tohle jednoduché jídlo zachutná určitě i vám.

Během vaření těstovin Josef prozradil, jestli byl v Itálii, proč miluje tyto těstoviny, jestli mu šlo v divadle někdy o život nebo jaké bylo natáčení seriálu Život je ples, kde hrál kuchaře.

Markéta Sokolová vám prozradila něco o sušených rajčatech a Naďa hádala kulinární slova, která ji Josef napovídal.

Těstoviny se sušenými rajčaty:
pytlík těstovin farfalle, ale i jiné vaše oblíbené, sklenička sušených rajčat v oleji, 1 špičatá feferonka, trochu slaniny, olivový olej, trochu parmezánu, palička česneku, sůl a pepř

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.