Kuře se švestkovou omáčkou, jak ho měla ráda Karolina Světlá
Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření tentokrát připomenou spisovatelku Karolinu Světlou a její oblíbené jídlo z Podještědí, kuře se švestkovou omáčkou.
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- máslo
- sůl
- tlučený kmín
- voda
Ingredience
- Omáčka: 1 malá cibule
- 1 lžička másla
- 3dcl osoleného kuřecího vývaru
- 2 vrchovaté lžíce povidel
- 1 lžíce mouky
- špetka skořice
Do pekáčku dáme kousky másla, kuřecí stehna ochucená solí a kořením a trochu vody. Dáme péci do hodně vyhřáté trouby a během pečení podléváme výpekem. Na pánvi si na másle osmahneme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli, hned ji zalijeme vývarem a přidáme švestková povidla. Chvilku povaříme a pak zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Dochutíme skořicí. Na talíři polijeme každé stehno omáčkou. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka