Kuře v peřince

Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.

Co budete na kuře v peřince potřebovat?

  • půl upečeného kuřete
  • 200 g mraženého hrášku
  • bramborovou kaši
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 3 jarní cibulky
  • 1/2 lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • hrst petrželky
  • sůl, pepř

Postup:

  1. V hrnci rozpálíme olej a opečeme jarní cibulku do zlatova.
  2. Přidáme špenát a pár minut opékáme.
  3. Kuře zbavíme kůže a kostí a maso natrháme na kousky.
  4. Vše zalijeme vývarem, přidáme hořčici a přivedeme k mírnému varu.
  5. Vaříme 10 minut, nakonec vmícháme hrášek, smetanu a petrželku.
  6. Osolíme a opepříme, kaši rozprostřeme na kuřecí směs, polijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.

Mohlo by vás zajímat