Lesní divadlo v Řevnicích slaví 100. narozeniny

18. červen 2016

Lesní divadlo v Řevnicích slaví letos sté výročí. U jeho zrodu stáli řevničtí ochotníci. Jejich nástupci proto letos připravují celkem 4 premiéry. Chystá se ale i další program. Do Řevnic se na nejrůznější akce sjíždějí hudebníci i herci z celé republiky. Zázemí tu našlo například i finále soutěže folkových a country kapel, Porta.

„Areál má velkou přednost – a to je jeho velké hlediště. Vejde se tam téměř 650 lidí. Pro festivaly a prestižní divadelní soubory je to velký zážitek. Doma hrají v sálech pro 100 – 200 lidí a tady je to najednou „obrovský plný dům“,“ říká řevnický divadelní ochotník Miloslav Šimek, který se sám divadlu věnuje už 45 let.

„Od začátku vzniku Lesního divadla se tu na jevišti vystřídala známých osobností, herců i pěvců Národního divadla, kteří pocházeli z Řevnic – vystupoval tu také mimo jiné Rudolf Hrušínský nebo Ladislav Pešek,“ potvrdila místostarostka Řevnic Marie Reslová (TOP 09 a nezávislí).

Porta Řevnice

V letošním jubilejním roce chystá město v divadle řadu úprav. „Je tu nové jeviště, ale zázemí pro herce i pro publikum je v hrozném stavu. Město proto dá Lesnímu divadlu k narozeninám právě to sociální zázemí, ale i plán celkové obnovy areálu. Ten se bude plnit dalších 5 – 10 let. Postupně chceme měnit hlediště, klubovna a zázemí pro herce a účinkující,“ nastínila další plány místostarostka Reslová.

Lesní divadlo Řevnice

Ke kulatému výročí vyšel i kalendář, který obsahuje mimo jiné i divadelní plakáty z různých období existence amfiteátru.

Spustit audio