Lumír Olšovský připravil na grilu brambory s oreganem a cibulí

Největší audioportál na českém internetu

Lumír Olšovský v Pochoutkách | Foto: Michal Plšek

Lumír Olšovský připravil na grilu brambory s oreganem a cibulí

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal opět přivítali u ohně v Českém Šternberku jednoho hosta. Brambory s oreganem a cibuli v ohni pekli s hercem Lumírem Olšovským.

Lumír dokonce sekal dřevo na oheň. Podívali si o dětských táborech, bojovkách, nočních pochodech a plavání. Dozvěděli jste se, že Lumír dodnes jezdí v létě na dětské tábory jako kuchař. Povídali si ale i o gastronomických specialitách.

Brambory s oreganem a cibulí:
brambory, olivový olej, grilovací koření, čerstvé oregano nebo tymián, cibule

Postup:
Brambory omyjeme, rozřízneme na dílky dle uvážení, položíme na alobal, zakapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a čerstvými bylinkami. Zabalíme a vložíme do žhavého popela nebo na mřížku grilu. Stejně můžeme postupovat i s oloupanou cibulí.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.