Lumír Olšovský připravil na grilu brambory s oreganem a cibulí
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal opět přivítali u ohně v Českém Šternberku jednoho hosta. Brambory s oreganem a cibuli v ohni pekli s hercem Lumírem Olšovským.
Lumír dokonce sekal dřevo na oheň. Podívali si o dětských táborech, bojovkách, nočních pochodech a plavání. Dozvěděli jste se, že Lumír dodnes jezdí v létě na dětské tábory jako kuchař. Povídali si ale i o gastronomických specialitách.
Brambory s oreganem a cibulí:
brambory, olivový olej, grilovací koření, čerstvé oregano nebo tymián, cibule
Postup:
Brambory omyjeme, rozřízneme na dílky dle uvážení, položíme na alobal, zakapeme olejem, posypeme grilovacím kořením a čerstvými bylinkami. Zabalíme a vložíme do žhavého popela nebo na mřížku grilu. Stejně můžeme postupovat i s oloupanou cibulí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.